مکان

مطالب تصادفی

مطالعه مطلب

مراغه کجاست | تصاویر

 

اگر قصد سفر به مراغه و بازدید از مناطق گردشگری  مراغه و یا سایر شهرهای ایران را دارید، سایت گردشگری ایران کجاست امکان رزرو اینترنتی محل اقامتتان را فراهم کرده است.

مراغه دومین شهر بزرگ استان آذربایجان شرقی و دومین شهر پرجمعیت استان پس از تبریز به‌شمار می‌رود.شهر مراغه به باغ شهرهای ایران و پایتخت نجوم ایران شهرت دارد.مراغه جزو ده شهر تاریخی ایران می‌باشد.این شهر در کنار رودخانهٔ صوفی‌چای که از داخل شهر میگذرد بنا شده است.

اینستاگرام

موقعیت جغرافیایی شهر مراغه

مراغه در جنوب غربی استان آذربایجان شرقی، در شرق دریاچه ارومیه و بر دامنه جنوبی کوه سهند قرار گرفته و از شمال به شهر تبریز، از شرق به شهرستان هشترود، از جنوب به شهرستان میاندوآب و از غرب به شهرستان بناب و دریاچه ارومیه محدود است.

جاهای دیدنی مراغه

جاهای دیدنی مراغه

آب و هوا

آب و هوای مراغه معتدل متمایل به سرد و نسبتاً مرطوب است .به‌جهت قرارگرفتن این شهر در دامنهٔ جنوبی سهند، رودخانه‌هایی نظیر صوفی‌چای و مردق‌چای که از این کوهستان سرچشمه می‌گیرند، از داخل مراغه عبور کرده و در رونق و آبادانی شهر تأثیر به‌سزایی داشته‌اند.

چرا گردشگران مراغه را انتخاب میکنند

سالانه گردشگران خارجی و ایرانی زیادی از این شهر دیدن می‌کنند. مراغه با فضای سبز و باغ‌های متعدد در داخل شهر و همچنین رودخانه ی زیبای صوفی چای که از مرکز شهر می‌گذرد یکی از مهم‌ترین مراکز توریستی و گردشگری در استان آذربایجان شرقی بحساب می‌آید، خیابان‌های مشجر و درختان سر به فلک کشیده زیبایی خاصی به خیابان‌های این شهر بخشیده‌است. مراغه همچنین از نظر قدمت تاریخی دومین شهر آذربایجان بعد از ارومیه می‌باشد این شهر از دوران قبل از اسلام‌, آباد بوده‌ است اما قرن‌های ۱۲ تا ۱۴ میلادی دوران رشد و شکوفایی آن است؛ در طی این دوره پایتخت سلسله‌های متعدد محلی از جمله احمدایلیان و اتابکان آذربایجان بوده‌است و در نهایت مرکز حکومت ایلخانی قرار داده شده. مراغه به لحاظ بافت غنی تاریخی و فرهنگی، با بیش از ۳۰۰ اثر ثبت شده ملی، جزء ۱۰ شهر برتر کشور در حوزه تاریخ باستانی محسوب می‌شود. رصد خانه مراغه که در دوران خواجه نصیر بنا شده از جمله آثار تاریخی برجسته مراغه و ایران است که بیش از چهارصد هزار جلد کتاب در آن موجود بوده‌است و بزرگترین دانشمندان اسلامی سراسر جهان اسلام در آن گرد هم آمده بودند.

جاهای دیدنی مراغه

جاهای دیدنی مراغه

هلاکو خان

اوج شهرت و آبادانی مراغه در زمان این پادشاه مغول اتفاق افتاده است.در عصر پادشاهی مغول ها بر ایران هلاکو مراغه را به عنوان پایتخت خود برگزید و علت آن آب و هوای خنک و مراتع سبز که منبع تامین مایحتاج و غذای انسان و چهارپایان میباشد بود.

خواجه نصیر الدین

 

خواجه نصیر الدین طوسی به دلایلی که در تاریخ ذکر شده به این شهر مهاجرت میکند و به دلیل شهرتی که داشت خیلی زود خود را در دل شاه مغولان جا میکند و در تصمیم گیری های هلاکو نقش موثری ایفا میکند.

یکی از دلایل رونق و آبادانی شهر مراغه در آن دوران همین بوده که تاریخ شاهد ساخت دانشگاه , رصدخانه,کتابخانه و همچنین معماری خاص خانه های ساخته شده در مراغه توسط مغولان هستیم.البته در این راه دانشمندان و عالمان شهر مراغه هم بی تاثیر نبوده اند.

هلاکو در سال ۶۶۳ هجری قمری در اثر عارضه‌ای در گذشت و طبق آئین مغولان به خاک سپرده شد.

خواجه نصیرالدین طوسی در آن واقعه می‌گوید :

چون هلاکو ز مراغه به زمستان‌گه شد                           کرد تقدیر ازل نوبت او را آخر

سال بر ششصد و شصت و سه، شب یکشنبه                که شب نوزدهم بُد زربیع‌الثانی

ادیان در مراغه

با توجه به این که هلاکو بودایی و همسر و مادرش مسیحی بودند، در این دوران مراغه و حوالی آن مرکز مسیحیت به‌شمار می‌رفته‌است. رومیان، ارامنه، نسطوریان، به ویژه دانشمندان و هنرمندان این فرق در مراغه گرد آمدند و کلیساهای متعددی ساخته شد.

در زمان قاجار نیز این شهر یکی از ده شهر پرجمعیت ایران بوده و اولین کارخانه اسلحه سازی در این شهر ساخته شده است.

مردم مراغه به زبان ترکی آذربایجانی تکلم می‌کنند. همچنین زبان ارمنی در بین مسیحیان ساکن رواج دارد.اکثریت قریب به اتفاق مردم مراغه مسلمان و دارای مذهب شیعه هستند. اقلیتی از سایر ادیان از قبیل چند خانوادهٔ ارمنی نیز در آن ساکن هستند.

اما در زمان پادشاهی غازان فرمانروای غازان فرمان قبول اسلام  را اجرا و تخریب کلیساها، معابد یهود و بودایی و آتشکده‌های زرتشتی را صادر می‌کند. این فرمان در مراغه نیز به شدت دنبال می‌شود و به مرور زمان از تعداد ارامنه در این منطقه کاسته می‌شود.

جاهای دیدنی مراغه

 

آثار تاریخی

مراغه به لحاظ بافت غنی تاریخی و فرهنگی، با بیش از ۳۰۰ اثر ثبت شده ملی، جزء ۱۰ شهر برتر کشور محسوب می‌شود. از جمله این آثار میتوان به :

  • مزارهای پنجگانه
  • پارک ولیعصر مراغه
  • گنبد سرخ
  • معبد مهر
  • گنبد کبود
  • برج مدور
  • گنبد غفاریه
  • گوی برج
  • رصدخانه 
  • آرامگاه اوحدی مراغه‌ای
  • موزه سنگ‌نگاره‌ها
  • قیزلار قلعه‌سی (قلعه دخترها)
  • مدرسه عزیه یا مدرسه قاضی
  • مدرسه سیواسی

اشاره کرد.برای مشاهده اصلاعات بیشتر کلیک کنید.

مراغه

جاهای دیدنی مراغه

جاذبه های درمانی مراغه

در شهر مراغه چشمه های معدنی زیادی هم وجود دارند که دارای مناظر زیبا و هم خواص متعددی میباشند.بد نیست هنگام سفر به این شهر سری هم به این چشمه ها بزنید. هم‌اکنون شهرت درمانی این آب‌ها از منطقه مراغه فراتر رفته و گردشگران و علاقه‌مندان به طب سنتی، از آن استقبال زیادی می‌کنند به‌طوری‌که روز به روز بر اهمیت و ارزش آن در بین گردشگران افزوده می‌شود.

 

چشمه گشایش

چشمه گشایش

چشمه گشایش

چشمه‌های معدنی دره گشایش علاوه بر طبیعت دیدنی آن به علت خواص شفابخشی که در مورد برخی امراض دارد به جاذبه‌ای درمانی برای بهره‌مندی گردشگران از خواص این آب‌ها تبدیل شده‌است. آب این چشمه‌ها از لابه لای صخره‌های سنگی این دره و از کف رودخانه با فشار خارج شده و به رودخانه مردق چای می‌ریزد و از دیرباز ساکنان منطقه از این آب‌ها برای درمان بعضی بیماری‌ها به ویژه پوستی استفاده می‌کنند.

این چشمه علاوه بر خواص درمانی دارای مناظر بسیار زیبایی است که وجود باغات و مزارع سرسبز پوشیده از درختان میوه در ابتدا و انتهای دره گشایش منظره‌ای دیدنی را برای گردشگران به تصویر می‌کشد و از دیرباز تاکنون این دره در بهار و تابستان با دامنی گسترده از گل‌های رنگارنگ، صدای چهچهه پرندگان وحشی و بوی علوفه‌های معطر از علاقه‌مندان به طبیعت استقبال می‌کند. دره گشایش مراغه را می‌توان نگینی بر نقاشی نگارنده طبیعت در این منطقه دانست و از دیدن مناظر طبیعی آن به عظمت خالق هستی پی برد.

چشمه سنگ صفرا

چشمه سنگ صفرا

چشمه سنگ صفرا

چشمه ای نشأت گرفته از باغ‌های زیبای مراغه که اکنون در محدوده شهری واقع شده‌است. ،  دمای این چشمه  ۷ درجهٔ سانتی گراد است و درون آب آن هیچگونه موجود زنده (تک‌سلولی، جلبک و …) و میکروسکوپی به چشم نمی‌خورد و در محل خروج آب نیز هیچ گیاه و جلبکی وجود ندارد. آب این چشمه برای از بین بردن سنگ کیسه صفرا مفید است

ساری سو (آب زرد)

چشمه ساری سو

چشمه ساری سو

چشمهٔ معدنی ساری سو در چهار کیلومتری این شهر و در سه کیلومتری شمال غربی آبادی ورجوی در مسیر راه آبادی خا نقاه بالای تپه‌ای در مختصات ذکر شده قرار گرفته‌است این چشمه بقدری زیباست که هر بیننده در اولین نگاه به عظمت خالقش انگشت حیرت بر دهن می‌گذارد بتازگی مسیر راه‌آهن مراغه به ارو میه از ۵۰متری این چشمه عبور کرده‌است.

ایستی بلاغ  یا (چشمه گرم)

 

ایستی بلاغ یا چشمه آب گرم

ایستی بلاغ یا چشمه آب گرم

این چشمه همانطور که از اسمش پیداست دارای آب گرم و خواص درمانی و املاح معدنی می‌باشد این چشمه در۴ کیلومتری شرق مراغه و ۴۰۰ متری غرب روستای تازه کند سفلی قرار گرفته‌است این چشمه در اطراف خود انشعاباتی دارد که هر کدامشان مستقل می‌باشد درمان بیشتر بیماری‌های پوستی از جمله حساسیت‌های مخملی و… بیماریهای رماتیسم، زانو درد، همچنین آرام بخش بسیاری ار بیماری‌های روانی و افسردگی  از خصوصیات درمانی این چشمه محسوب می‌شود.

ایران کجاست : سایت جامع گردشگری ایران

*اگر اطلاعات یا تجربه ای از سفر به این منطقه دارید ، حس خود را در قسمت نظرات با سایر کاربران به اشتراک بگذارید

نوشتهٔ قبلی
همه چیز درباره موزه عصر آهن تبریز | تصاویر
نوشتهٔ بعدی
موزه قاجار تبریز | خانه امیر نظام گروسی | تصاویر

برچسب ها

, , , , , ,

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست