مکان

مطالب تصادفی

مطالعه مطلب

2جاذبه ی توریستی روستای چمازکتی | روستای کباب ها | آرامگاه سید محمد زرین نوا

روستای چمازکتی کجاست و چه جاذبه های گردشگری دارد؟ روستای چمازکتی از توابع دهستان نوکند کلا در بخش مرکزی شهرستان قائم‌شهر استان مازندران.( شایان ذکر است که مازندران دارای 2 روستا به نام چمازکتی است. یکی چماز کتی در بابلسر و دیگری چمازکتی قائم شهرکه مورد بررسی این مطلب است).

نقشه موقعیت دسترسی به روستای چمازکتی _ قائم شهر

نقشه موقعیت دسترسی به روستای چمازکتی _ قائم شهر

 روستای چمازکتی قائم شهر براساس آخرین سرشماری مرکز آمار ایران که در سال ۱۳۸۵ صورت گرفته، جمعیت آن ۵۵۵۲نفر (۱۴۲۳خانوار) بوده‌است. به گفته برخی منابع سابقه ی این روستا به حدود قرن 11 می رسد اهالی این روستا را مردمی که از نواحی دیگری آمده بودند تشکیل می دهند امروزه این روستا با مردمی خونگرم و مهمان نواز به عنوان یکی از بزرگترین روستاهای کشور شناخته می شود. ازنظرلغوی چمازکتی ازدوکلمه چماز به معنی سرخس وکتی به معنی تپه یا بلندی است. روستای چمازکتی ازطرف جنوب وصل به شهرستان قائمشهر-ازطرف شرق به روستای پرچیکلا -ازطرف غرب همسایه کوچکسرا و هردورود میباشد . 

اهالی روستای چمازکتی

اهالی روستای چمازکتی قائم شهر

درشمال چمازکتی زمین های حاصل خیز وجودارد که درآن برنج -هویج -پیازومرکبات کشت میشود. روستای چمازکتی دارای 2 جاذبه ی گردشگری است که موجب رونق آن شده.
1: معروف بودن این روستا به ( روستای کباب ها)
2: آرامگاه سید محمد زرین نوا  

اینستاگرام

جاذبه توریستی مشابه:

2 جاذبه توریستی روستای برنجستانک

روستای کوتنا

روستای سید ابوصالح

 

چمازکتی روستای کباب ها

مردمان روستای چمازکتی به چند چیز شهرت دارند که مهمترین آن این است علاقه بیش از حدی به صرف کباب دارند و به هر بهانه ای در حال کباب خوري هستند . در این روستا حدود 12 کبابی وجود دارد که به صورت فعال مشغول سرویس به مردم هستند و از این راه امرار معاش می کنند. در این روستا بیش از 1400 خانوار و بیش از 5500 نفر جمعیت وجود دارد که بطور تقریبی برای هر 116 خانوار یک کبابی در نظر گرفته شده است که از این دوازده کبابی که در این روستا وجود دارد یک کبابی ویژه خانم ها است .صاحبان کبابیهای این روستا عمدتا کشاورز هستند و در کنار کشاورزی چند گله گوسفند نیز دارند که هر صبح یک الی دو گوسفند را ذبح و مقدمات پخت آن برای اهالی فراهم می آورند . 

چمازکتی قائم شهر _ روستای کباب ها

چمازکتی قائم شهر _ روستای کباب ها

مردم بخصوص جوانان این روستا سالهاست که به مناسبتهای مختلف یکدیگر را برای خوردن کباب دعوت می نمایند و این کار تقریبا به صورت روزمره در آمده است .در کنار تازگی گوشت گوسفند ، طبخ با مهارت کباب که طی چند سال به صورت حرفه ای در آمده است نیز از نکاتی است که باعث شده دیگران را از روستاهای دیگر به این اینجا بکشاند .در کنار کباب از پیاز این منطقه نیز نمی توان براحتی گذشت . پیاز این منطقه بسیار معروف و خوشمزه است که بخاطر تندی اشک همه را در می آورد . اگرچه در گذشته چمازکتی را به پیازش می شناختند اما امروز کباب نیز به آن اضافه شده است .

آرامگاه سید محمد زرین نوا
بر اساس زیارتنامه داخل بقعه، نام متوفی آقا سید محمد ابن سیدعلی زری نوایی عنوان شده است، که این اثر در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۷۹ با شماره ی ۳۳۲۷ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. برج مقبرۀ زرین نوا (با گویش محلی با سِیزَ نِوا)، در روستای چمازکتی در میان قبرستان قدیمی و فعلی محل و در میان درختان کهنسال واقع شده و دور تا دور این مجموعه را زمین‌های کشاورزی فرا گرفته است. آرامگاه سید محمد زرین نوا مربوط به قرن ۹ هجری قمری است که در شهرستان قائم شهر و در ۲ کیلومتری روستای چمازکتی قائم شهر در کنار خیابان هردرود به کروا واقع شده.

آرامگاه سید محمد زرین نوا _ چمازکتی قائم شهر

آرامگاه سید محمد زرین نوا _ چمازکتی قائم شهر

این بنا دارای پلان چهار ضلعی است و هر ضلع خارجی آن 5 در 5 متر و ضلع درونی آن 340 در 340 سانتیمتر و ضخامت دیوارهای آن 80 سانتیمتر است.در نمای بیرونی بنا بدنه چهار گوش، قسمت انتقالی هشت ضلعی و گنبد هرمی شکل هشت وجهی قابل تشخیص است و گنبد به علت شرایط جغرافیایی از نوع رک، هم چنین از نوع دو پوش است و دور تا دور بنا در انتها بدنه در زیر قسمت انتقالی مقرنس‌های زیبایی مزین شده و زیر مقرنس‌ها فضای خالی برای گذاشتن کاشی وجود دارد که پس از مرمت بنا در سال 1381 کاشی‌های فیروزه‌ایی در این جا قرار داده شد.ساختمان بقعه گنبدهای سنتی و ضریح منبت کاری شده دارد. بنایی چهار ضلعی به ابعاد ۵*۵ متر. نمای خارجی بنا در هر ضلع طاق نمای تزیینی داره و منتهی الیه بدنه ردیفی از مقرنس آجریه که در میان هر دو قرنیس نیم دایره هایی برای نصب کاشی به چشم می خورد. حدفاصل بدنه و گنبد بنا به وسیله چهار فیلپوش تبدیل به هشت ضلعی شده و پایه ای برای احداث گنبد رک هشت ضلعی به وجود آمده. سقف داخل بنا نیم دایره و گچ کاری شده. در داخل بنا صندوق چوبی با تزئینات ظریف و زیبا دیده می شود که در گذشته دارای کتیبه بوده و اکنون این کتیبه در گنجینه میراث فرهنگی استان مازندران، نگهداری می شود. در این کتیبه تاریخ ساخت بنا سال ۸۵۵ هجری قمری و نام معمار استاد فخرالدین بن محمود ذکر شده برج آرامگاهی زرین نوا دارای زیر بنای حدود ۷۰ متر مربع و محوطه‌ای به مساحت تقریبی ۵/۱ هکتار می‌باشد که در میان گورستان قدیمی و فعلی روستا قرار دارد. 

نمایی از برج آرامگاهی _ روستای چمازکتی

نمایی از برج آرامگاهی _ روستای چمازکتی

آدرس و راه دسترسی به روستای چمازکتی

از تهران، ورود به این روستا از دو مسیر ممکن است :

جاده فیروزکوه و جاده هراز

روستای چمازکتی در مسیر جاده قائمشهر به جویبار قرار دارد برای دسترسی به بارگاه امامزاده سید محمد زرین نوا ، پس از ورود به روستای چمازکتی، از خیابان شیرزاد(یاسین8) و طی مسافتی حدود 2 کیلومتر به سمت غرب، آرامگاه سید محمد زرین نوا  در محوطه قبرستانی مشجر در احاطه درختان کهنسال.  

 مطالب پیشنهادی خواندنی :

4 اثر ملی ثبت شده شهر ارطه

پارک جنگلی تلار قائم شهر

جاهای دیدنی سوادکوه 

 

نوشتهٔ قبلی
جنگل شالتماس | تصاویر گردشگری | آدرس و راه دسترسی
نوشتهٔ بعدی
روستاهای معروف گردشگری قائم شهر | تصاویر گردشگری | آدرس و راه دسترسی

برچسب ها

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست